Tvoje telo lahko naredi karkoli, če ga dovolj prijazno zaprosiš

Zdravje razumemo kot nekaj samoumevnega dokler je. Ko pa ga izgubimo, nas vsak dober terapevt ali joga učitelj lahko opomni, da bo za povrnitev zdravja potrebno prav toliko časa in truda v smeri zdravega načina življenja, kot ga je bilo takrat, ko smo bolezen gradili. Res, malokdo se zaveda, da je tudi za bolezen potreben trud in čas, da nastane; saj smo »bolan« življenjski stil sprejeli za normalen.

Tudi mene je bolečina spomnila, da je čas, da dobro naoljim sklepe in vitaliziram hrbtenico, saj se življenjska obdobja hočeš ali ne menjajo in večno žal ne morem jadrati na lovorikah 15 letnega predanega ukvarjanja z gibanjem. V trenutku, ko sem postala malo bolj učljiva in je bolečina začela popuščat, sem se odločila poglobiti praktično znanje o jogi v smeri joga terapije. Pretok veličine joga terapije me je soočil, da bo potrebnih kar nekaj debelih let dela in veliko prakse, da osvojim in za kliente utelesim ta proces.

Pa sem se lotila in sem ponovno na poti učenja in rasti. Trenutno pri svojem poučevanju joge uporabljam zgolj elemente joga terapije in se veselim dne, ko bom to bogato prakso lahko samostojno izvajala ena na ena. Najbolj me je v času izobraževanja ganila ideja: »Da naše telo lahko naredi karkoli, če ga le dovolj prijazno zaprosimo.« Sicer tuja ideja za naš sprejet način dojemanja, da bi nam k boljšem počutju pomagala tableta, cepivo ali nož. Toda mlinski kamni sistemov se spreminjajo in v Nemčiji je joga terapija že vključena v uradni sistem in plačana iz zdravstvenega zavarovanja. Sicer pa kot pravi moja inspiracija joga terapije Blaž Bertoncelj iz Parinama centra: »Joga terapija je pot, na kateri postanemo bolj samostojni in odvisni od samega sebe, saj prava sprememba in samozdravljenje prideta le od znotraj navzven.«

Joga terapija je kot operacija brez kirurškega noža. Vendar je za razliko od ustaljenega načina dojemanja pri joga terapiji potrebna ne le želja po ozdravitvi temveč tudi delo in to na obeh straneh  klient – učenec in terapevt – učitelj. Joga terapija temelji na ne invazivnem pristopu k zdravljenju, kjer se aktivira lastne moči in vire preko gibanja telesa, zvoka, uporabe afirmacij, vizualizacije in dihanja. Za postopno vračanje dobrega počutja in zdravja je potrebna sprememba oziroma krepitev dobrih navad v smislu odnosa do sebe in sveta ter podporen življenjski stil. Joga terapija poskrbi, da so priporočila individualizirana in s tem prilagojena na potrebe posameznikov.

MAKRO POŠKODBE SE ZDRAVIJO Z MIKRO GIBANJEM.

ČE SE ŽELITE ZDRAVITI HITRO, SE JE POTREBNO GIBATI POČASI.

BOLEZEN KOT NOTRANJE NERAVNOVESJE IZZVENI KO ODSTRANIMO VZROKE NERAVNOVESJA.

Z vsem tem se ukvarja joga, bolj poglobljeno pa joga terapija. Na svojih rednih vadbah glede na potrebe skupine in posameznikov z veseljem vključujem tudi znanja iz mojega študija Joga.

Vabljeni na vadbo joge, ki s pravim osredotočenjem aktivira procese samozdravljenja, globoko sprostitev, vitalnost in zadovoljstvo.

Začnemo v ponedeljek, 4. septembra z RELAX jogo ob 20.20 in četrtek ob 20. uri v krasni srednji dvorani Studia Eviana, Špruha 19, Trzin.

Zbiram tudi prijave za ANTISTRES jogo po službi ob ponedeljkih ob 17. uri.

Začnite in nadaljujte teden sproščeni, da čim dlje ohranite poletne zaloge energije!

Kontaktirajte me na 041 506 815 ali pa preko e-naslova na [email protected].

Zadnje objave
Joga Trzin

Joga srca

Tokratna joga delavnica bo ravno v času Marijinega vnebovzetja, ki je zame še poseben praznik. Sidrajo se izjemno skrbne, mehke energije, ki obnavljajo, ljubijo in

Več »