Ostanite zdravi in v ravnovesju

Pridružite se nam na vadbi Joga z Urško Lan

Začnite svojo pot v svet joge z mano. Sem izkušena učiteljica joge Urška Lan in pomagala vam bom pri učenju pravilnih tehnik in vadbi. Nivo vadbe prilagajam vašemu nivoju znanja in zmožnosti.

Začnite svojo pot k boljšemu zdravju, veselju do življenja in ravnovesju!

ZAKAJ NA VADBO

Joge z Urško Lan

Vadba joge je namenjena vsem, ki si želite izboljšanje psiho - fizičnega počutja. Izvajanje asan nam povrne gibko in krepko telo ter prečisti ostanke čustvenega smoga. Dvig kakovosti čustvovanja dobrodejno vpliva na naše razpoloženje, odnos do samega sebe in okolice.

Vadba joge na čustvenem področju pripomore k:

 • izboljšanju sprejemanja samega sebe in življenjskih situacij,
 • večji pozornosti in notranji motivaciji,
 • krepitvi notranje moči, gotovosti in osrediščenosti,
 • občutku dobrega in odprtosti za lahkotno, vedro, optimistično.

Kje in kdaj?

Za vadbo so potrebna:

Prispevek za vadbo joge:

Prijave in informacije na:

VPIS
tudi prek spletnega obrazca spodaj:

KAKO IZGLEDA

na vadbi joge?

Po začetni sprostitvi, katere namen je preklop iz okupiranega vsakdanjika na stanje umirjenega sprejemanja, se pripravimo na vadbo z ogrevanjem, ki je sestavljeno iz sklopa energijskih vaj po sistemu učenja Paramhanse Yoganande.

V osrednjem delu vadbe se najprej seznanimo z novim jogijskim položajem - asano, pregledamo njene pozitivne učinke na telo in um ter njeno pravilno in varno izvedbo. Temu sledi niz asan, oziroma telesnih položajev, ki raztezajo in krepijo telo. Organe vodijo v ravnovesje ter postopoma zbirajo in dvigujejo energijo od nižjih energijskih centrov k višjim. Pozornost, kot glavni usmerjevalec energije, je večino vadbe obrnjena navznoter, kjer raziskujemo naše notranje dogajanje.

Prijetno sproščeni, a hkrati zelo polni, ob zaključni sprostitvi novo dobljeno energijo usmerimo v regeneracijo telesa. Glede na odprtost skupine jo preko ponavljanja manter ali zgolj koncentracije na praznino usmerimo v višja stanja zavesti.

Med samo vadbo udeleženci spoznavajo priporočila za zdrav življenjski slog, poglobljene pristope k samozavedanju in kako nas jogijska filozofija lahko podpre v vsakodnevnem življenju.

Joga je starodavna indijska filozofska in praktična veja, ki se ukvarja z razvijanjem telesa, uma in duha. Vključuje vaje dihanja, asane – poze, meditacijo in filozofske prakse, ki pomagajo uravnotežiti telo, um in duha ter izboljšati zdravje in dobro počutje.

Joga se je v zadnjem stoletju razširila po vsem svetu in danes obstajajo različne vrste joga, kot so Hatha joga, Vinyasa joga, Ashtanga joga, Bikram joga in druge. Vsi imajo skupne korenine in cilj, vendar ima vsaka svoj pristop ter poleg generalnih za jogo značilni asan vključuje še svoje specifične vaje in pogled na svet.

 • Krepi telo: Joga zahteva ravnotežje, fleksibilnost in moč, kar lahko krepi vaše mišice, kite in kosti.
 • Očisti telo: dihalne tehnike in zvoki pripomorejo k očiščenju notranjih organov in celic zastalih energij, toksinov in parazitskih struktur.
 • Zmanjšuje stres: Jogijski pogled na življenje je bolj celosten in omogoča, da stvari vidimo in začutimo še v drugih perspektivah. To deluje zelo sproščujoče in pripomore k zmanjšanju stresa in tesnobe.
 • Izboljšuje dihanje: Joga poudarja dihanje, kar lahko izboljša vaše splošno počutje, okrepi pljučno kapaciteto in s tem zdravje. Več diha prinaša več življenja, ga podaljša in izpolni.
 • Povečuje samozavest: Joga spodbuja učenje samospoštovanja, ljubezni do sebe in samozavesti, kar zelo pozitivno vpliva na vaše življenje.

Struktura vadbe je oblikovana glede na cilje, ki jih s posamezno stopnjo skupine želimo doseči. Poučevanje asan in jogijske filozofije omogoča zelo odprte roke. Urška Lan se z osebnim pristopom in izrednim intuitivnim zaznavanjem prilagajam potrebam posameznikov in skupine.

Svoje intiutivne zaznave sem urila 15 let za izdelavo personaliziranih energijskih slik, v zadnjem obdobju pa se izobražujem kot joga terapevt, ki je oblika joge prilagojena individualnim potrebam.

Ob začetku vadbe se poveže s skupino in zazna energije in potrebe, ki jih udeleženci potrebujejo za boljše psihično in fizično počutje. Ko združuje fizično, čustveno in duhovno inteligenco dobi spekter vaj ukrojenih na trenutne potrebe in zmožnosti posameznika ali skupine.

V največje veselje ji je ob koncu skupne vadbe globoko zadovoljstvo na obrazih jogistov ter prav poseben način, kako zapojejo pozdrav namaste, kadar so še posebno ganjeni od dobrobiti, ki se je v njih aktivirala.

Po začetni sprostitvi, katere namen je preklop iz okupiranega vsakdanjika na stanje umirjenega sprejemanja, se pripravimo na vadbo z ogrevanjem, ki je sestavljeno iz sklopa energijskih vaj po sistemu učenja Paramhanse Yoganande.

V osrednjem delu vadbe se najprej seznanimo z novim jogijskim položajem – asano, pregledamo njene pozitivne učinke na telo in um ter njeno pravilno in varno izvedbo.

Temu sledi niz asan, oziroma telesnih položajev, ki raztezajo in krepijo telo. Organe vodijo v ravnovesje ter postopoma zbirajo in dvigujejo energijo od nižjih energijskih centrov k višjim. Pozornost, kot glavni usmerjevalec energije, je večino vadbe obrnjena navznoter, kjer raziskujemo naše notranje dogajanje.

Prijetno sproščeni, a hkrati zelo polni, ob zaključni sprostitvi novo dobljeno energijo usmerimo v regeneracijo telesa. Glede na odprtost skupine jo preko ponavljanja manter ali zgolj koncentracije na praznino usmerimo v višja stanja zavesti.

Med samo vadbo udeleženci spoznavajo priporočila za zdrav življenjski slog, poglobljene pristope k samozavedanju in kako nas jogijska filozofija lahko podpre v vsakodnevnem življenju.

JOGIJSKA POT

Urške Lan

Urška Lan je vaditeljica joge in študentka joga terapije z izjemnim poslanstvom. V ljudeh na lahkoten način prebuja optimizem, radost in jih sposobnost da dosegajo več. Ustanovila je Studio za kakovost življenja Enil in ga vodila celih 7 let.

Zaradi njene karizme in pristnega pozitivizma se je njenim tedenskim vadbam že v prvem letu pridružilo več kot 120 vaditeljev joge. Mnogi njeni učenci so obiskovalo njene ure vseh 7 let in postali pravi ambasadorji, ki so predstavljali pozitivne učinke vadbe in samoiniciativno pomagali pri zapolnitvi skupin.

Urška Lan je jogo vnesla tudi v poslovni svet. V podjetjih kot so: Adria, Krka, Mobitel, Saturnus Embalaža je poučevala jogo njihovim zaposlenim. V 10 letih izobraževanj na področju filozofije in tehnik joge je vložila preko 2000 ur.

Poslanstvo

NEKAJ VTISOV UDELEŽENCEV JOGE Z URŠKO LAN

Nekaj utrinkoviz vadb

Jogijska izkušnja Dragane

“Jogo pri Urški sem začela vaditi pri cca 20 letih. Prijateljica mi je priporočila, da to pa ful pomaga pri sprostitvi in umirjanju, kar sem takrat res potrebovala. Ko sem v Knjižnici Bežigrad brskala po inspiraciji v knjigah, sem zagledala plakat za jogo, pod okriljem Urške.

Ko sem šla prvič na jogo, nisem nehala hoditi vrsto let. V kleti knjižnice je bilo zaradi vzdušja, ki ga je pričarala res lepo.

Po nekaj letih sta se najini poti razšli. Poskušala sem vseeno ohraniti jogo v svojem življenju na drugi lokaciji, a žal nikjer ni bilo kot pri tebi. Tvoj glas, tvoj nasmeh, tvoja energija… Ne nihče se ni mogel primerjati s teboj. Za mene je bila joga = Urška. Moja Joga master. 🙂

Tako so minila leta in jogo sem delala le še sama, ko sem utegnila sem in tja.
Potem pa je prišlo leto 2020, najhujše za vse nas. Prineslo je Corono. Vse je šlo v nič, kot bi se podrla hiša iz kart. Nekega dne sem v nabiralnik dobila letak za jogo v moji bližini. Najprej sem ga hotela z reklamami zavreči, pa mi nekaj ni dalo miru. Ga obesim na hladilnik in tam stoji nekaj časa.

Me mož radovedno vsak dan vpraša: “Kaj pa je to, a joga al kaj? Pa sej itak ne boš šla, ker pač če ni Urške, to ni to… Ker to trobiš že več kot deset let, samo izgovore iščeš, da ne greš vsaj poskusiti nekaj novega.”

Me razjezi in pravim: “No, pa grem samo pogledati!”

Pridem na lokacijo, se pripravim v garderobi in zaslišim glas. Tvoj glas. Znan, domač, kaj je to? Bolj, kot poslušam bolj sem zmedena. Pridem pogledat in ne morem verjeti svojim očem. To si ti! Moja joga master! 🙂

Kljub groznemu letu in vseh težavah, ne morem verjeti. Nekdo te je poslal nazaj v moje življenje. Verjetno ponovno, ko sem te najbolj potrebovala. Kot takrat pri dvajsetih.

Sedaj še bolj verjamem v življenje! Vedno, ko se zaprejo ena vrata, se odprejo druga. Pregovor drži!

Hvala ti ker si.

Dragana, 42 let, vodja projektov

Sun of art - Delavnica Balans

Prijava na vadbo joge

Tudi vi ste vabljeni, da se vas joga dotakne in vam oplemeniti življenje. Z veseljem bomo odgovorili na vprašanja, ki se vam porajajo glede naših delavnic, energijskih slik ali osebnega svetovanja.

Urška se je srečala z alternativnimi načini zdravljenja že v najstniških letih, ko sta starša aktivno raziskovala in preizkušala tehnike in metode pri odpravljanju težke mamine bolezni in njenem okrevanju. Tako je spoznala: vegetariansko prehranjevanje, uporabo presnih sokov, meditacijo, radiestezijo, reiki in druge metode za smaozdravljenje, jogi, metode za dvig čustvene inteligence… Spoznala je moč lastnih zdravilskih sposobnosti ter prepoznala svoje poslanstvo, da v ljudeh prebuja optimizem, radost in jim pomaga pri pemagovanju ovir.

Tako se je Urška že pri svojih 15 srečala z jogo. Kot zagnani športnici karateistki se je joga na začetku zdela rahlo dolgočasna vadba, vendar je kmalu prepoznala njene izjemne učinke.

Te so bili za takratno najstnico veliko bolj subtilne narave. Poglobljen odnos z jogo pa se je »zgodil« v času študija ob čudoviti 50 letni profesorici joge, ki je postala njen vzor za vitalnost, lepo telo in drugačen pogled na življenje. Ob njej je odkrila, da ima klasični način življenja in  telovadbe užitek v evforičnem učinku preseganja, vendar hkrati vodi v trošenje.

V tistem obdobju je Urška pridobila mojstrski naziv iz karateja in dobro poznala preseganje z napornimi treningi ter senčno plat tekmovalnosti. S spoznanjem, da joga ne vključuje nobenega nasilja nad telesom, ne povzroča utrujenosti, izčrpanosti in niti ne občutka tekmovalnosti in neuspeha se je za vedno zapisala tem izjemnim fizičnim vajam in filozofskem nazoru, ki jim sama pravi način življenja.

Vadba joge, kljub svoji mehkobi ponuja bistveno več kot daje klasičen pristop k treningu katerega koli športa. Z vadbo joge se zastale energije spodbuja v pretok in tako služijo našemu delu ali pa raziskovanju samega sebe, namesto da bi se razvile v poškodbo ali bolezen.

Vsa ta razumevanja in vedenja so ji postavila pod vprašaj klasičen pogled na svet in s tem tudi lastno izobrazbo ekonomistke in sociologinje. Presežek energije, pridobljene z vadbo jogijskih tehnik, jo je pripeljal do navdušene raziskovalke svojih potencialov. Po pridobljenem certifikatu za učitelja joge je še sama začela o jogi kot življenjski filozofiji poučevati druge.

Pri tem je delala v lastni organizaciji, v sodelovanju z Parinama joga centrom (takratnim centrom Namaste) ter s podjetjem Saturnus embalaža, kjer je vodila njihov projekt Živimo zdravo. Po skoraj 10 letih profesionalnega učenja joge je poučevanje jogijskih tehnik skupinam začasno preusmerila v prevajanje energij v umetniška dela in razvijala projekt Sun of art. Poučevanje joge pa je v tem času izvajala le za vadbe posameznikom in manjših skupin.

 • 1998 – 2007 praktikantka Hatmara Merkava metode za celostno zdravljenje pri Naomi Feinberg
 • 2002 certifikat Yoga teacher trainig, Ananda village, Nevada City, ZDA
 • 2002 – 2009 vrsta šolanj o kakovostnem načinu življenja, jogi, indijski astrologiji: v Anada center, Assisi, Italy: Yoga intensive, Pranayama intensive, Karma and reincarnation, Kriya yoga intensive, Vedic history, Meditation, Vedic astrology, Ayurveda in the kichen, Ayurveda for self help,..
 • 2002 – 2005 poučevanje joge in sodelovanje z Devi joga centrom
 • 2002 – 2007 šolanje pri dr. Yuri Yatsko: Dvig mentalnih sposobnosti I, Managerski program II, Managerski program III
 • 2004 – 2007 vodenje projekta Živimo zdravo v Saturnusu embalaža:
  – z organizacijo in vodenjem vsakodnevne telovadbe proizvodnih in režijskih delavcev
  – učenje joge in relaksacije zaposlenih na delovnem mestu
 • 2007 – diploma na Fakulteti za družbene vede, Sociologija: Zniževanje absentizma v proizvodnem podjetju z ukrepi za zdrav življenjski slog.
  – V letu in pol je bil absentizem znižan iz 16% na 4%.
 • 2007 – 2008 študij indijske astrologije pri Nerina Darman
 • 2007 – 2010 trening za energijskega inštruktorja s specializacijo za kanaliziranje svetlobnih sporočil v slike, Ljubljana
 • 2010 – 2023 individualna vadba joge in občasne male skupine
 • 2017 – 2020 izvajanje avtorskih programov na eno in več dnevnih delavnicah:
  Rajski vrt – odpuščanje v odnosih
  Balans – ajurveda in joga v paksi
  – Misija mogoče – z optimizmom skozi izzive
  – Materializacija I – III – z meditacijo do kreacije
 • 2022 – šolanje pri dr. Yuri Yatsko: Kreiranje dogodkov IV
 • • 2023 – šolanje pri Blaž Bertoncelj, Devi joga center za joga terapevta