Na mladih svet stoji

Sun of art energijske slike

likovna akademija

Mladi rodovi so naša prihodnost, zato je še kako pomembno s kakšnimi vrednotami jih vzgajamo in izobražujemo. Kako dobrodošlo za dijake ali študente je stik s prakso in  uporabno vrednostjo naučenega znanja, se verjetno spomnite vsi, ki ste imeli možnost to izkusiti.

likovna akademija

V Piranu vsako leto poteka likovna kolonija Umetniške gimnazije in tokrat so v goste povabili tudi Sun of Art, da jim razkrijemo prvine energijske umetnosti. Alex Lan se najljubše počuti pred mikrofonom in publiko, sama pa ob čopiču v ateljeju. Zato je bila odločitev, kdo bo predaval 50im znanja željnim sila preprosta. Naše poslanstvo je širjenje zavedanja o tem, kaj vse vpliva na nas in s čim ohranjamo dobro osebno energijo. Ob učenju umetnosti je po navadi poudarek na tem, da mojstrimo svoje veščine (slikanja, petja,..) in da izrazimo samega sebe. Naš prispevek tokrat pa je bil o odgovornosti umetnika.

Umetnost je namreč Medij in skozi sliko notranje stanje umetnika pulzira v prostor še dolgo po tem, ko je bila naslikana. Zato je pomembno v kakšnem stanju je bil umetnik, ko so bile te umetnine naslikane. Od tega je odvisno ali umetnine v prostor prinašajo sonce, toplino, kreativni navdih ali pa notranjo stisko umetnika. Slike groze, nasilja, nemira ali popačenosti so po vseh tradicionalnih vedah o pretoku življenjske energije v prostoru odsvetovani. Čeprav je taka motivika v trenutni družbi sprejeta in cenjena. Umetnost, ki nas obdaja, v prostor pulzira informacije in s tem spodbuja harmonijo ali pa destrukcijo, kljub temu, da se teh procesov ne zavedamo.

likovna kolonija Sun of Art

Za nami prihajajo rodovi, ki si zaslužijo spoštovanja, čiste narave, ohranjenih naravnih bogastev in miru. Pomembno je, da tudi na njih predajamo zavedanje, da energije, ki nas obdajajo, nezavedno prehajajo na nas in nas sooblikujejo. Vse, kar nas obdaja, nas soustvarja in mi ustvarjamo naprej.

Zadnje objave
Joga Trzin

Joga srca

Tokratna joga delavnica bo ravno v času Marijinega vnebovzetja, ki je zame še poseben praznik. Sidrajo se izjemno skrbne, mehke energije, ki obnavljajo, ljubijo in

Več »