Kako feng shui in energijske slike vplivajo na dobro energijo v jedilnici?

Sun of art energijske slike

Jedilnica naj bo tako zasnovan prostor, da se v njej radi zadržujemo in uživamo ob hrani. Zato naj bo prostorna, prijetna in vabljiva.

Kot hrana, ki naj bo pripravljena z ljubeznijo, je vzdušje v njej prav tako pomembno. Pri kreaciji vzdušja pa nam lahko pomaga energijska slika po vzoru feng shui slike, katere namen je, da spodbuja ugodno in prijetno energijo v prostoru. Družina naj v jedilnici preživlja lepe trenutke, klepeta, se smeji, igra družabne igre, sprošča in uživa ob hrani.

OKROGLA ALI KVADRATNA MIZA – PREDNOSTI IN SLABOSTI

Za jedilnico je priporočljivo, da je samostojen prostor, oziroma, da je jasno ločen del kuhinje ali dnevne sobe.  Središče jedilnice je miza in glede na znanje feng shui je priporočljivo, da je okrogla,  ovalna ali osem-kotna, brez špranj in zarez, ki jih imajo raztegljive mize. Špranje namreč vnašajo energijo ločevanja in neusklajenosti. Kvadratne ali pravokotne mize so zaradi ostrih kotov manj zaželene, vendar ponujajo več stabilnosti kot okrogle mize. Če  imamo oglato mizo, naj bodo koti in robovi zaobljeni, bodimo pozorni na tiste, ki sedijo na straneh, saj se lahko počutijo odrinjene. Že kralj Artur je s svojimi vitezi sedel za okroglo mizo, saj prinaša več harmonije in enakovrednega upoštevanja prisotnih. Dobrodošlo je, če je miza lesena. Ob  stekleni, kjer se vidijo noge, bomo spodbujeni z energijami nemira, prihajanjem, odhajanjem.

Tisti člani, ki sedijo na stolih s čvrstim zaledjem za seboj – steno, so v večji kontroli nad družino. Torej pozorno kam posedemo otroke, zlasti najmlajšega člana. Glava družine naj sedi nasproti vhoda v jedilnico s steno za svojim hrbtom. V zelo prostornih jedilnicah, se ljudje boljše počutijo, na stolih z visokimi in čvrstimi hrbtišči.

Pri uživanju hrane ali pogovorih naj nas nič ne moti, zato pazimo, da svetilke ne visijo prenizko ali da na mizo ne postavimo prevelikih sveč, vaze s cvetjem, ki bi nam ovirale pogled na bližnje. Za večji mir ob jedi odstranimo tudi mobilne telefone, časopis,..

jedilnica, slike-za-v-jedilnico, slika-za-na-steno, slika-za-jedilnico, slike-v-jedilnici, stenske-slike-za-jedilnico, dekorativne-slike-za-jedilnico, jedilni-kotco, slike-prodaja, slike-na-prodaj, feng-shui-slike, energijske-slike

ZDRAVJE DRUŽINE SE ZAČNE V KUHINJI, NADALJUJE PA V JEDILNICI

Poleg okusne hrane, ki zadovoljuje naše trenutne potrebe, imamo za družinsko mizo lahko poudarek, da je hrana zdrava, saj to krepi naša telesa in nam ohranja zdravje. Poskrbimo, da je jedilnica radostni kraj, kjer se skupni obrok začne s hvaležnostjo. Za hramonijo in zdravje blagoslovimo hrano s kratko zahvalo ali pesmijo. Naj razvajene brbončice okusov ne diktirajo kvalitete živil, s katerimi gradimo svoje zdravje in s tem svojo prihodnost. S tem kaj in kako se prehranjujemo odrasli, ustavarjamo zdrav življenjski stil otrok.

slika-za-na-steno, slika-za-jedilnico, slike-v-jedilnici, stenske-slike-za-jedilnico, dekorativne-slike-za-jedilnico, slike-prodaja, slike-na-prodaj, feng-shui-slike, energijske-slike

NAVLAKA NA JEDILNI MIZI USTVARJA NEPRIJETNO ENERGIJO KAOSA IN PREPIRA

Jedilni prostor naj bo vedno urejen in čist, zlasti če to mizo uporabljamo še v druge namene (domače naloge, igranje, službeni in drugi projekti). Naučimo se, da mizo redno pospravljamo in poskrbimo, da med obroki na mizi ni računalnikov, zvezkov in igrač. Navlaka na mizi privablja negativno energijo, zato se ob v takih prostorih hitreje skregamo, smo bolj raztreseni in nemirni. Feng shui prostorov nas uči o gibanju energije skozi prostor. Ravnanje z navlako in čiščenje prostora je eno prvih proporočil tega starodavnega znanja.

Na sredino mize sodi le prijetna lončnica ali šopek svežega cvetja, ki ni previsok in se še vedno lahko vidimo.

slika-za-na-steno, slika-za-jedilnico, slike-v-jedilnici, stenske-slike-za-jedilnico, dekorativne-slike-za-jedilnico, slike-prodaja, slike-na-prodaj, feng-shui-slike, energijske-slike

VESTE, DA OSVETLJENOST NAŠIH BIVALNIH PROSTOROV VPLIVA NA TO, KAKO DOBRO SPIMO PONOČI?

Tako kot za ostale bivalne prostore tudi za jedilnico velja, da so večinoma dobrodošle luči, ki oddajajo toplo svetlobo. Doma se zadržujemo več ob zaključku dneva, zato je dobro, da je svetloba prilagojena temu delu dneva in je topla in mehka. V nasprotju s tem, je za jutranje in pisarniško delo, primerna hladana, modrikasta svetloba, ki nas prebudi in aktivira.

Jedilnico, ki je  prostor za druženje, uporabljamo največ popoldne in zvečer. Topla svetloba spodbuja naš čustven del in nam pomaga, da smo bolj mehki, sproščeni, zadovoljni in prijazno komunikativni, po utrujenem dnevu pa  je to balzam za vsakogar. S toplo svetlobo pomagamo živčevju, da se umirja in telo pripravlja na nočni počitek in z njim regeneracijo.

V nadaljevanju sledi zapis tudi o stenski dekoraciji jedilnic in sicer o slikah po feng shuju in energetskih slikah, na tem mestu pa le priporočilo glede osvetljenosti slike. Večinoma slike bistveno lepše izpadejo, če jim namenimo reflektorsko osvetljavo. Ko slike osvetlimo izstopijo in zažarijo v svoji lepoti. Za energijske slike Sun of Art pa je tudi značilno, da postanejo bolj žive, kadar se “pogovarjamo” z njimi in jih občudujemo, kar je vsekakor lažje ob boljši osvetljenosti. Ob dobri komunikaciji z energijsko sliko na temo sproščenosti in miru, pa je tudi spanec lepši in bolj globok.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″ css=”.vc_custom_1476370923166{padding-right: 60px !important;padding-left: 30px !important;}”][vc_column_text]

Abstraktne energijske slike feng shui

ENERGIJO V JEDILNICI KREIRA TUDI VIZIJA DRUŽINE

Včasih je dobro ozavestiti tudi takšno zelo enostavno vprašanje, kot je: “Kakšna je vizija naše družine?” Da odgovor na to vprašanje poznamo in se o njem pogovarjamo, nam pomaga krepiti skupne vrednote. Te nam stojijo ob strani v turbolentnih časih, ko ni vse samo enostavno in udobno.

Jedilnica kot podaljšek kuhinje predstavlja to, kar nam je nekoč dajalo ognjišče. Današnja jedilnica je prostor, kjer se družina dnevno srečuje, se ponovno poveže, obnavlja odnose in daje prostor prebavi (hrane in informacij) in s tem skrbi za zdravje svojih članov. V jedilnici se učimo strpnosti, postavljamo skupne cilje, komuniciramo, odpiramo pretok za nove ideje. Vrline, ki jih kot družina imamo, nam omogočajo prijetne ali malo manj prijetne skupne občutke ob jedi. Vsekakor lepo dizajnersko pohištvo lahko izpolni naš čut za estetiko, ne more pa napolniti praznine v odnosih.  Toda tudi to področje je moč izboljšati z dnevnim trudom in dobro voljo. V podporo družinski harmoniji, sprejemanju drugačnosti in skupni viziji je pri Sun of Art možno naročiti tudi energijsko sliko po meri posamezne družine.

Naučimo svoje bližnje, da si vsaj čez vikend zastavijo vprašanje in znotraj sebe poiščejo odgovore nanj: »S čim lahko prispevam svoji družini? Kaj lahko storim sam, da nam bo vsem skupaj lepše?« S takimi malimi koraki pa slej ko prej sestavimo odgovor na vprašanje: “Kakšno vizijo ima moja družina?”

Prispevek k skupni blaginji lahko vsak član takoj udejanji v praksi s tem, ko pomaga pri pripravi hrane ali pa pri pomivanju posode in čiščenju po obroku. Če to kot družina znamo izpeljat v miru, slogi in dobrem občutku vseh članov, je to za družinsko harmonijo kar obetavno znamenje.

FENG SHUI SLIKE IN ENERGETSKE SLIKE ZA JEDILNICO

Oprema, ki jo imamo v jedilnici na razpolago, ne glede na to ali je bolj luksuzna ali preprosta, zadovoljuje naše trenutne potrebe. Toda jedilnica je večinoma obdana vsaj s kakšno steno, ki pa predstavlja čudovit prostor, da ga zapolnimo s tistim, kar nam pomeni in kamor bi se radi premaknili, torej z našimi cilji in vrednotami. Torej okrasje ali umetnost, ki nam plemeniti naše stene nas povezuje z našimi cilji. Zato poskrbimo, da na nas in družino vplivajo z občutki veselja, preskrbljenosti, prijaznosti, harmonije in zdravja.

Ena najboljših sob v hiši za zrcalo je jedilnica. Zrcalo simbolično podvoji količino hrane, ki je na mizi in tako navdaja z obiljem.

Glede na tradicionalni feng shui  so v kitajski kulturi po domovih izobešene feng šui slike, ki  ugodno energijo predstavljajo predvsem z motiviko, ki ima simbolični pomen. Blagostanje in harmonijo pri njih simbolizira harmonična narava, rastline in živali. Slike po feng shui prikazujejo spokojno pokrajino, reke, slapove, krape, perunike, ptice, fenkse,.. Glede na kitajsko dediščino ti elementi predstavljajo zdravje, rodovitnost in blagostanje s katerimi se ljudje radi obdajo med tem ko se družijo in uživajo ob obrokih.

Sun of Art slike so drugačne. Njihova vrednost ni v simboliki, figuraliki, čudoviti krajini, oz. izjemnih upodobitvenih veščinah. Prispevek energijskih slik Sun of Art je v energijski matrici, ki je s sliko povezana. To starodavno znanje slikarko vodi v posebna stanja zavesti, skozi katere preko barvenga spektra ustvarja podporne energijske mreže, ki so upodobljene kot jih vidite na fotografijah. Iz kolekcije Sun of Art so spodaj tri energetske slike, ki ustrezajo tudi jedilnem prostoru. Za razpoložljive slike, ki pa bi ustrezale vaši družini in vas podpirale pri ohranjanju zdravja, veselju do življenja in harmoničnem druženju, pa nas prosim kontaktirajte.

Zadnje objave
Joga Trzin

Joga srca

Tokratna joga delavnica bo ravno v času Marijinega vnebovzetja, ki je zame še poseben praznik. Sidrajo se izjemno skrbne, mehke energije, ki obnavljajo, ljubijo in

Več »